Ce este implantul dentar?

Cu toate ca oricine are astazi acces la cabinete stomatologice unde sa isi poata trata problemele danturii, inca exista unii care le evita, astfel ca sufera de diferite afectiuni, cara daca nu sunt remediate, in cele din urma se ajunge la edentatie.
Pentru multi ani la rand, singurele modalitati de tratare a acestei probleme erau puntile sau coroanele, insa cea mai buna varianta este apelarea la implanturile dentare.
Aceste piese se plaseaza pe cale chirurgicala in osul maxilar inlocuind radacina lipsa, urmand ca mai apoi sa fie aplicata si o coroana care sa recapete functiile avute de dintele natural.

Care sunt avantajele?

Implanturile sunt bine asimilate de catre organism, astfel ca ofera un suport stabil pentru dintii artificiali, fiind mult mai sigure decat alte variante de combatere a edentatiei, iar pacientii se bucura de mai mult confort.

In primul rand se imbunateste aspectul fizic deoarece implanturile arata exact ca restul dintilor, inlocuindu-i cu succes. Se corecteaza si posibile defecte de vorbire, insa si masticatia va deveni mult mai confortabila.

Alte variante precum puntile dentare au tendinta de a se misca in cavitatea orala, astfel ca cele mai mici placeri ale vietii devin imposibile. Bineinteles ca poate creste si stima de sine, deoarece se recapata zambetul natural si frumos si oricine se va simti mult mai bine in pielea sa.

Programeaza-te Online!

In plus, implanturile dentare nu necesita slefuirea altor dinti pentru sustinere, motiv pentru care, pe aceasta cale, se asigura sanatatea cavitatii orale. Si igiena orala se efectueaza in cele mai bune conditii, fara disconfort, fiind mult mai simplu sa fie bine intretinuti ceilalti dinti.

Nu trebuie omisa nici durabilitatea, deoarece daca sunt intretinute in mod corespunzator, implanturile pot rezista chiar si o viata intreaga.

In cadrul clinicii 3D Dental pacientii au acces la mai multe tipuri de implanturi pe care le pot alege la recomandarea medicului si in functie de necesitati si asteptari.

Sunt un candidat pentru un implant dentar ?

Cel mai potrivit pacient pentru o astfel de lucrare este cel care isi mentine sanatatea cavitatii bucale. In primul rand maxilarul trebuie sa fie sanatos si sa aiba puterea de a putea suporta insertia unui implant. De asemenea, este important ca gingiile pacientilor sa fie sanatoase si sa nu fi fost afectate de boli parodontale. Este bine cunoscut faptul ca fumatul afecteaza sanatatea intregului organism si incetineste procesul de vindecare, astfel ca este de preferat evitarea acestui viciu. Pentru a stabili daca un candidat poate urma un asemenea tratament trebuie doar sa urmeze un control, iar medicul va analiza situatia prezentata.

Ai o intrebare? Contacteaza-ne acum!

0737 444 488 - Sos. Nordului | 0728 628 600 - Pta. Alba Iulia | 0721 000 023 - Bvd. Tineretului

0737.444.4880737 444 488 - Sos. Nordului | 0728 628 600 - Pta. Alba Iulia | 0721 000 023 - Bvd. Tineretului

Ai o intrebare?
Contacteaza-ne acum!

Cui se adreseaza implantul dentar ?

In cele mai multe dintre cazuri, orice pacient care prezinta lipsa unuia sau mai multor dinti poate urma un astfel de tratament. Limitele sunt impuse de calitatea osului care va primi implantul, insa si de sanatatea generala, fiind preferati cei care nu sufera de afectiuni precum diabet, boli sangvine, leucemie etc.

Pentru efectuarea implantului dentar se impune necesitatea efectuarii unor analize de sange dar si a unui set de radiografii care sa cuprinda mai multe aspecte ale cavitatii orale, pentru ca medicul sa poata planui tratamentul. In functie de rezultatele testelor dar si a istoricului, se va determina daca un pacient poate beneficia de un implant dentar.

In ciuda faptului ca numele ii sperie pe multi dintre pacienti, aceasta procedura nu creeaza deloc durere, este efectuata sub anestezie, si poate fi comparata cu extractia unui dinte, fiind un proces similar. Asadar, tehnologia evolueaza pe zi ce trece, iar medicii sunt din ce in ce mai pregatiti, pentru ca pacientii sa se simta cat mai confortabil.

Cat dureaza interventia?

Dupa inserarea in os a implantului, acesta este acoperit de gingie, iar in tot acest timp pacientii nu vor resimti nimic. Exista posibilitatea aparitiei unui disconfort la cateva ore dupa interventie, atunci cand se duce efectul anesteziei. De cele mai multe ori aceasta procedura nu dureaza mai mult de 60 de minute, doar in cazul in care urmeaza a fi aplicati mai multi dinti.

O parte foarte importanta a tratamentului este vindecarea, ce dureaza intre trei si sase luni, ulterior fiind aplicat si bontul protetic. De la acest pas, urmeaza pregatirea unor punti sau coroane, iar dupa cateva sedinte pacientul (difera in functie de cazul prezentat de fiecare pacient in parte) va beneficia de unul sau mai multi dinti perfect sanatosi. Pacientii vor putea consuma orice alimente isi doresc, vor prezenta un aspect mai estetic al cavitatii orale, fiind eliminate si alte probleme de ordin social.

Care este rolul implantului dentar?

Suplineste lipsa radacinii
Infrumuseteaza cavitatea bucala
Stopeaza atrofierea treptata a osului
Ajuta la prevenirea retractiei gingivale, proces cauzat si de inaintarea in varsta
Pot fi aplicate proteze fixe (daca ar fi necesare cele mobile)

Beneficii implant dentar :

Sunt mult mai atragatoare in special din privinta costurilor implicate, deoarece in cazul puntilor dentare este nevoie de inlocuirea a trei dinti, iar in aceasta situatie poate fi substituit doar unul
Puntile dentare pot afecta dantura inconjuratoare pentru ca acestia sustin puntea, ceea ce implantul dentar nu o face
Implantul dentar promite mult mai mult confort, iar pacientii pot consuma orice produse isi doresc
Reprezinta cea mai buna solutie de inlocuire a uni dinte

Tratamente Stomatologice la 3D Dental

Stomatologie Moderna – Tratamente cu Laser!
Am fost cei dintai in utilizarea laserului chirurgical in stomatologie, oferindu-le pacientilor nostri cunostintele si daruirea medicilor cu expertiza profesionala in diverse domenii: endodontie, implantologie, protetica si estetica dentara, ortodontie si pedodontie, parodontologie, chirurgie buco-dentara.

Programeaza-te Online!

Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de inregistrare a programarii.

    Numar telefon:

    Alege Clinica:

    3D Dental - Tratamente Moderne cu Laser!

    Descopera lista de preturi la seviciile stomatologice practicate de 3D Dental.