Orice problema a cavitatii orale trebuie tratata in cel mai scurt timp, intrucat in caz contrar exista numeroase riscuri care pot complica viata pacientilor, iar printre acestea se numara si granulomul dentar dezvoltat in urma infectiilor netratate.

Asadar, aceste infectii evolueaza pana la radacina dintilor, iar celulele de aparare ajuta la formarea unui scut de protectie pentru a imobiliza infectia, aparand astfel granulomul dentar.

De asemenea, infectia se poate extinde si catre dintii din apropiere sau chiar catre alte zone ale organismului, uneori fiind pusa viata in pericol, motiv pentru care nu este de joaca cu astfel de probleme.

Care sunt semnele?

In cele mai multe dintre cazuri granulomul dentar se dezvolta in liniste, astfel ca pacientii nu stiu ca sufera de vreo problema, ci doar atunci cand sunt oferite semne precum dureri la un anumit dinte, care trebuie analizate in cadrul cabinetului stomatologic.

In schimb, pe masura ce nervul dentar moare, durerea poate sa dispara, motiv pentru care majoritatea pacientilor nu mai sunt preocupati de problema, insa in realitate infectia inca exista si afecteaza dintele, care se poate innegri si este mai vulnerabil in fata cariilor.

Programeaza-te Online!

Cum se trateaza?

Din acest motiv, medicii recomanda efectuarea unei radiografii pentru ca astfel granulomul dentar va fi identificat fara probleme.

Granulomul dentar poate fi tratat in cele mai bune conditii in cadrul clinicii 3D Dental printr-o procedura numita rezectie apicala.

Aceasta presupune ca in urma unei incizii sa se expuna osul radacinii, unde se creeaza o fereastra pentru ca granulomul sa poata fi indepartat fara probleme, urmand ca mai apoi locul sa fie suturat si protejat impotriva altor infectii.

Perioada vindecarii difera de la o persoana la alta, insa in tot acest timp pacientii trebuie sa tina cont de toate recomandarile medicilor precum evitarea activitatilor fizice sau consumul de diferite alimente si bauturi.

Ai o intrebare? Contacteaza-ne acum!

0737 444 488 - Sos. Nordului | 0728 628 600 - Pta. Alba Iulia | 0721 000 023 - Bvd. Tineretului

0737 444 488 - Sos. Nordului | 0728 628 600 - Pta. Alba Iulia | 0721 000 023 - Bvd. Tineretului

Ai o intrebare?
Contacteaza-ne acum!

Tratamente Stomatologice la 3D Dental

Stomatologie Moderna – Tratamente cu Laser!
Am fost cei dintai in utilizarea laserului chirurgical in stomatologie, oferindu-le pacientilor nostri cunostintele si daruirea medicilor cu expertiza profesionala in diverse domenii: endodontie, implantologie, protetica si estetica dentara, ortodontie si pedodontie, parodontologie, chirurgie buco-dentara.

Programeaza-te Online!

Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de inregistrare a programarii.

    Numar telefon:

    Alege Clinica:

    3D Dental - Tratamente Moderne cu Laser!

    Descopera lista de preturi la seviciile stomatologice practicate de 3D Dental.