Skip to main content

Sunteți pregătiți de vacanță până-n dinți? Glumim și nu prea pentru că, din experiența noastră de medici și de părinți, o vacanță cu dureri nu e liniștită nici pentru cel care le suportă, nici pentru cei din jur. Și, cu cât suferindul este mai tânăr, cu atât este mai complicat. De aceea, vă recomandăm călduros ca, înainte de vacanță, să veniți în cabinetele 3D Dental, pentru un control amănunțit.

Controlul regulat – cheia unei sănătăți orale ideale. 

„Control stomatologic o dată pe an” este mantra stomatologilor din întreaga lume. Unele persoane își programează controalele (la dentist și analizele generale) în preajma zilei de naștere, alții au o perioadă din an când preferă să ne întâlnească.

În aceste condiții, „plecăm în concediu” poate fi un reper temporal foarte bun pentru vizita la dentist cu cel mic. Vă recomandăm să-i comunicați și copilului de fiecare dată că este vorba despre un control anual, astfel încât să poată prelua și menține acest exemplu bun de-a lungul întregii sale vieți.

La controlul dinainte de vacanță putem observa și rezolva carii, inflamații sau alte probleme care ar putea să-i dea bătăi de cap micuțului, să-i afecteze starea de spirit sau să-l împiedice să se bucure de specialitățile culinare locale.

De asemenea, putem constata modificări ortodontice sau alte aspecte ce au nevoie de tratament și pe care puteți să începeți să le corectați imediat sau după vacanță.

Beneficiul psihologic

Știm că mulți oameni mai consideră încă mersul la dentist ceva neplăcut. Dar, dacă veți alege să veniți cu micuțul la dentist în vacanță, este posibil ca el să asocieze stomatologul cu un moment plăcut și să vină mai lesne la medic, ori de câte ori are nevoie.

Este o foarte bună ocazie să dați o aură pozitivă mersului la dentist și să-l ajutați să acorde atenție acestui aspect, ce-i va fi de folos pe termen lung.

Economia de timp

Momentul vacanței de vară este prielnic pentru controlul stomatologic: copiii nu sunt ocupați cu temele și pregătirile pentru examene, iar numărul de activități este în general mai redus. De aceea, vă invităm să veniți în cabinet în această perioadă mai lejeră pentru cei mici și să rezolvați eventualele probleme privitoare la dantură.

Și, dacă aduceți juniorii la control, nu uitați să vă faceți timp și pentru controlul danturii dumneavoastră și chiar al soțului/ soției. Astfel, vă asigurați că mult așteptata vacanță va avea doar surprize plăcute.

În final, dorim să vă oferim câteva recomandări privind igiena dinților celui mic, de care este bine să țineți cont în vacanță:

  1. La mare, la munte, în străinătate, regula igienei orale trebuie menținută. Copilul trebuie să se spele în continuare pe dinți, de cel puțin două ori pe zi. Ața dentară trebuie să fie și ea folosită la fel de des precum acasă.
  2. Atenție la alimentație: permiteți juniorului să se bucure de dulciuri, dar încercați să evitați pe cât posibil acadelele sau bomboanele deoarece afectează smalțul mai mult decât alte dulciuri.
  3. Băuturile carbogazoase cu mult zahăr –  un nu convins!
  4. Chiar și în cazul unui program încărcat, cel mic trebuie să bea apă. Nu doar că evitați pericolul deshidratării, dar apa curăță o parte dintre reziduurile alimentare rămase pe dinți dacă cel mic a mâncat ceva, iar contextul nu vă permite să vă spălați pe dinți.

Leave a Reply