Aparatul dentar este un dispozitiv foarte des intalnit in randul celor care nu sunt multumiti de modul in care le sunt aliniati dintii, fiind cea mai buna si eficienta modalitate in acest sens, iar clinica 3D Dental propune pacientilor numeroase tipuri de aparate dentar, pentru toate necesitatile, preferintele si buzunarele.

Este nevoie de mai multe sedinte pentru a se face cateva teste, iar inainte de aplicarea lor, adesea, este nevoie de curatarea profesionala a dintilor si aplicarea unei paste de tip polish pentru ca dispozitivul sa poate fi cimentat in mod corespunzator.

Ulterior, in functie de tipul de aparat dentar ales, sunt necesare sedinte periodice pentru ajustarea aparatelor, astfel incat acestea sa fie cat mai eficiente. In plus, pacientii trebuie sa acorde in continuare o atentie sporita igienii orale, care desi se efectueaza cu putina dificultate, nu trebuie sa fie omisa.

Tipuri de Aparate Dentare

Pentru copii, de cele mai multe ori, se recomanda bracketii metalici, ce se ataseaza la partea frontala a dintilor, acest tip fiind ideal si pentru cei care doresc rezultate vizibile mai repede si un tratament mai scurt. In schimb, cei preocupati de infatisarea lor si care nu prezinta deficiente mai complexe, pot apela la bracketi ce se ataseaza pe partea din spate a dintilor, fiind invizibili.

Nu in ultimul rand, exista si aparate dentare mobile, insa acestea sunt recomandate doar in anumite situatii.

Programeaza-te Online!

Specialistii din cadrul clinicii vor face recomandarile in functie de situatia prezentata de fiecare pacient in parte, de asteptarile lor, dar si de bugetul alocat, astfel incat alegerea sa fie cea mai buna.

Putin disconfort la inceput

In primele zile pacientii se pot confrunta cu o senzatie de disconfort, iar dintii pot fi mai sensibili din cauza presiunii exercitate de bracketi, insa cu o dieta alimentara potrivita, confortul se va instala din nou in cel mai scurt timp.

Ai o intrebare? Contacteaza-ne acum!

0737 444 488 - Sos. Nordului | 0728 628 600 - Pta. Alba Iulia | 0721 000 023 - Bvd. Tineretului

0737 444 488 - Sos. Nordului | 0728 628 600 - Pta. Alba Iulia | 0721 000 023 - Bvd. Tineretului

Ai o intrebare?
Contacteaza-ne acum!

CE ESTE CONTENTIA?

La final unui tratament cu un aparat dentar care a corectat pozitii defectuoase ale danturii, este important de stiut ca radacina nu s-a fixat 100% in maxilar, motiv pentru care in multe dintre situatii este nevoie de montarea unui aparat secundar, specializat pe contentie, adica care are rolul de a pastra efectele aparatului dentar, fara a se reveni la faza initiala.

Specialistul este cel care face recomandarile in functie de situatia prezentata, insa pacientii vor alege in general un arc din diferite materiale, fie metal, fie fibra de sticla, care se cimenteaza prin intermediul unor substante speciale pe partea interioara a dintilor. O alta posibilitate este de a pregati gutiere speciale care se poarta in timpul somnului pe o perioada de 6 si 12 luni. Aceasta decizie apartine in totalitate specialistului care trebuie sa aprecieze care este cea mai buna optiune in functie de situatie prezentata.

Tipuri de aparat dentar

Cel mai des utilizat aparat dentar este cel metalic, care de altfel este si cel mai ieftin, insa ofera rezultatele dorite, astfel ca pacientii se pot bucura la finalul tratamentului de un zambet natural. Mai sunt utilizate adesea si aparatele dentare ceramice, care ofera aceleasi beneficii, insa sunt si putin mai estetice, motiv pentru care si pretul creste putin.

Persoanele care nu isi doresc un aparat dentar, insa sunt absolut obligati sa poarte unul, opteaza pentru cele din safir, care sunt mai transparente, rezistente, cu alte cuvinte, foarte putin vizibile, spre deosebire de celelalte doua prezentate mai sus. Bineinteles ca ofera niste avantaje in plus, asa ca si pretul este mai ridicat. Toate aceste trei tipuri de aparate dentare contin ligaturi intre bracketurile ce se fixeaza pe fiecare dinte, astfel ca igiena orala le poate da batai de cap multor pacienti, care de altfel, sunt nevoiti sa mearga odata la cateva luni la stomatolog pentru o ajustare a aparatului.

Tratamente Stomatologice la 3D Dental

Stomatologie Moderna – Tratamente cu Laser!
Am fost cei dintai in utilizarea laserului chirurgical in stomatologie, oferindu-le pacientilor nostri cunostintele si daruirea medicilor cu expertiza profesionala in diverse domenii: endodontie, implantologie, protetica si estetica dentara, ortodontie si pedodontie, parodontologie, chirurgie buco-dentara.

Programeaza-te Online!

Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de inregistrare a programarii.

    Numar telefon:

    Alege Clinica:

    3D Dental - Tratamente Moderne cu Laser!

    Descopera lista de preturi la seviciile stomatologice practicate de 3D Dental.