Cine nu isi doreste sa aiba dintii albi si un zambet perfect?

Albirea dintilor a devenit, in ultimii ani, una dintre cele mai cerute proceduri ale cosmeticii dentare, iar la clinica 3D Dental, pacientii pot obtine rezultate foarte bune.

Albirea dintilor cu laser este o modalitate foarte practica, insa care nu este recomandata pentru oricine, motiv pentru care medicul este cel care decide cine este pacientul potrivit in acest sens.

Cum se procedeaza?

Asadar, cabinetul nostru este dotat cu un aparat laser de ultima generatie, aceasta fiind cea mai costisitoare, dar si cea mai eficienta modalitate de schimbare a nuantei danturii. Astfel, se aplica un gel special pe fiecare dinte, iar apoi caldura emisa de laser „activeaza” acea substanta, pentru a obtine rezultate grozave intr-un timp foarte scurt.

Nivelul de concentratie al hidrogenului de peroxid este undeva intre 25% si 40%, insa sunt luate masuri de precautie, prin protejarea gingiilor, a buzelor si a celorlalte tesuturi si se controleaza sensibilitatea dentara. Pacientii care se confrunta deja cu o sensbilitate nu pot fi intotdeauna supusi acestui tip de tratament, insa, in functie de situatia prezentata, este posibil sa poate fi puse in aplicare diferite alternative.

Programeaza-te Online!

Alternative

Exista anumite geluri pentru albire care se gasesc si in farmacii, insa concentratia acestora este mult mai scazuta decat a celor utilizate in cadrul cabinetului stomatologic, motiv pentru care nici rezultatele nu sunt aceleasi.

In schimb, unele variante de geluri si gutiere care se folosesc acasa pot fi destul de confortabile, iar metoda este una foarte simpla, de la aplicarea pastei speciale si apoi purtarea unor gutiere in cursul noptii. Se mai gasesc si paste de dinti speciale pentru albire, insa de cele mai multe ori nu se obtine o albire mai deschisa de 3-4 noapte.

Destul de populare sunt si benzile ce se aplica pe suprafata dintilor, insa si in aceasta situatie rezultatele nu sunt cele mai grozave, motiv pentru care albirea dintilor cu laser reprezinta cea mai inspirata alegere.

Ai o intrebare? Contacteaza-ne acum!

0737 444 488 - Sos. Nordului | 0728 628 600 - Pta. Alba Iulia | 0721 000 023 - Bvd. Tineretului

0737 444 488 - Sos. Nordului | 0728 628 600 - Pta. Alba Iulia | 0721 000 023 - Bvd. Tineretului

Ai o intrebare?
Contacteaza-ne acum!

Cat de tare se vor albi dintii?

Acest lucru depinde in principal de nuanta acestora la inceputul procesului, insa pot fi si alte cauze ale colorarii sau a ingalbenirii danturii:

 • diferite motive printre care si cauzele naturale,
 • fumatul, consumul de bauturi si alimente care au in componenta substante nocive precum coloranti,
 • consumul de vin rosu, cafeaua, ceaiul negru si alte bauturi care sunt cunoscute pentru patarea dintilor,
 • anumite medicamente

Cu toate acestea albirea poate prezenta rezultate care sa difere de la un pacient la altul. Insa, oricare ar fi cauzele initiale ale modificarii culorii, in urma tratamentului poate rezulta o dantura mai alba, cu un aspect natural, si imbunatatita cu circa 7 sau 8 nuante, cu alte cuvinte o albire ce va fi vizibila la scurt timp.

 1. Cat dureaza albirea dentara?

Aceasta procedura dureaza in jur de 60 de minute, din rapiditatea tratamentului derivand si denumirea de “albirea dintilor doar intr-o ora”.

In urma unei proceduri de imbunatatire a aspectului si culorii dentare, pot fi efectuate cel mult 5 serii in care sa se aplice substantele speciale active, adica cele destinate unei albiri cu laser. In cazul in care este nevoie, procesul poate fi reluat dupa 7 zile.

 1. Este periculoasa?

Albirea dintilor prin tehnologia cu Lampa Zoom nu implica niciun pericol, insa este important ca pacientii sa respecte urmatoarele conditii:

 • procesul sa fie efectuat in cadrul cabinetului unui dentist
 • sa se efectueze de catre un medic stomatolog
 • sa se efectueze cu mare raspundere de un dentist priceput
 • sa se utilizeze materiale si echipamente de cea mai inalta calitate

Situatiile care fac ca rezultatele sa nu fie cele dorite de pacient sunt: efectuarea procesului fara lipsa de raspundere, in cadrul unor cabinet dedicate cosmeticii, unde personalul nu este pregatit pentru astfel de interventii si nu este pregatit pentru acest domeniu.

 1. Albirea dentara prin intermediul laserului nu provoaca nicio durere, insa este important ca tratamentul sa fie efectuat in cadrul unui cabinet de stomatologie, iar dentistul sa aiba pregatirea necesara. Sunt utilizate mai multe substante care au rol protector pentru gingiile si dantura sensibila, in special si pentru partile danturii care provoaca disconfort pacientului. In plus, daca este nevoie, iar dintii produc durere, intregul proces poate fi reluat in cadrul unei sedinte ulterioare, care este efectuata fara niciun cost in plus. Cu alte cuvinte, pacientul plateste pretul pentru o singura procedura care poate fi efectuata pana se obtine culoarea necesara.
 2. Costul necesar acestui tratament de albire dentara prin intermediul laserului difera in functie de dorintele pacientului, insa in cazul albirii complete, costul este de 1620 de lei.
 3. Chiar daca dantura este curatata in mod profesionist in cadrul unui cabinet stomatologic, acest lucru poate sa nu fie de ajuns pentru ca aceasta sa isi pastreze nuanta naturala, iar cu siguranta cea mai buna optiune este ca pacientii sa apeleze la o procedura de albire a dintilor, care promite rezultatele estetice dorite. Exista mai multe cauze care pot duce la un aspect neplacut al dintilor, printre care consumarea diferitelor bauturi precum vinul rosu, cafeaua sau ceaiul negru, insa si inaintarea in varsta poate reprezenta un factor important.

Tratamentul cu Lampa Zoom este un proces usor de pus in practica, care nu provoaca durere si debuteaza prin izolarea componentelor cavitatii bucale, dupa care urmeaza aplicarea gelului ce se activeaza prin intermediul unei lampi cu laser, fiind dedicata acestor tipuri de tratamente. Ultimul pas este ca dupa 60 de minute pacientul sa se bucure de zambetul mult dorit.

Laserul nu sensibilizeaza

 Pacientii trebuie sa aiba in vedere faptul ca Tratamentul cu Lampa Zoom se efectueaza diferit, spre deosebire de celelalte tipuri de proceduri comune. Acesta este mult mai rapid, primele efecte fiind vizibile dupa doar 20 de minute, in timp ce petele aparute din cauza unor alimente sau bauturi vor fi indepartate. Un alt avantaj al acestei proceduri este ca dantura nu devine sensbila in momentul consumului de alimente sau bauturi reci, calde sau dulci, deoarece laserul este special conceput astfel incat pulpa si gingia dintilor sa nu fie afectata. Dupa urmarea acestui tratament este important ca pacientii sa evite bauturile care au in alcatuire coloranti, insa si fumatul trebuie omis.

Inlocuirea plombelor, dupa albirea danturii

Se poate recurge la acest tratament doar in situatia in care dantura este perfect sanatoasa, sa nu prezinte carii, sa nu fie sensibila si nu poate fi efectuata in cazul in care exista lucrari de obturatie, care insa vor putea fi efectuate dupa finalizarea acestui proces. Insa, pacientii vor fi sfatuiti de catre stomatolog cu privire la situatia lor si astfel vor putea fi demarate procedurile in functie de fiecare caz in parte. De asemenea, dupa tratament, dintii au tendinta de a fi feriti de carii si alte afectiuni, smaltul nu este afectat, iar procedura poate fi repetata dupa doi ani, daca este recomandata de dentist.

Tratamente Stomatologice la 3D Dental

Stomatologie Moderna – Tratamente cu Laser!
Am fost cei dintai in utilizarea laserului chirurgical in stomatologie, oferindu-le pacientilor nostri cunostintele si daruirea medicilor cu expertiza profesionala in diverse domenii: endodontie, implantologie, protetica si estetica dentara, ortodontie si pedodontie, parodontologie, chirurgie buco-dentara.

Programeaza-te Online!

Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de inregistrare a programarii.

  Numar telefon:

  Alege Clinica:

  3D Dental - Tratamente Moderne cu Laser!

  Descopera lista de preturi la seviciile stomatologice practicate de 3D Dental.