Skip to main content

Pierderea dinților, totală sau parțială, de exemplu în cazul unei parodontoze în evoluție, creează diverse neplăceri ce afectează calitatea vieții, aspectul și încrederea în sine. Dacă altădată proteza mobilă era singura soluție pentru astfel de cazuri, astăzi pacienții se pot baza pe implanturi pentru a corecta această situație și pentru a-i bucura din nou pe cei din jur cu un zâmbet larg.

De aceea, în clinicile 3D Dental, îi încurajăm pe pacienții noștri să recurgă la restaurarea danturii cu ajutorul sistemelor All-on-4 și All-on-6, adică suite de implanturi ce pot susține o lucrare realizată din diverse materiale (metaloceramică zirconiu etc.). În urma acestui tratament, aspectul danturii este identic cu cel natural, iar funcțiile danturii sunt reconstituite în totalitate.

1. La ce să mă aștept dacă optez pentru sistemul All-on-4 sau All-on-6?

În primul rând, este de remarcat că, la ora actuală, mulți specialiști consideră aceste sisteme ca fiind metoda optimă de obținere a unei danturi funcționale și estetice.

Unul dintre principalele motive este rapiditatea cu care aceste tratamente se realizează, fără compromis în ceea ce privește eficiența ori siguranța lor.

Aceste sisteme presupun inserarea a 4 sau 6 implanturi, intervenție ce se poate realiza într-o singură ședință. Apoi, la doar 24-48 de ore, se aplică o lucrare provizorie, pe care pacientul o va purta până la osteointegrarea implanturilor. După acest moment, se va proceda la aplicarea lucrării definitive.

Intervenția de acest tip poate fi efectuată atât pe o arcadă (maxilar sau mandibulă), cât și pe ambele concomitent, pentru a restabili funcționalitatea întregului aparat dentomaxilar.

2. Cât va dura până când voi avea lucrarea definitivă?

Lucrările definitive pentru sistemele All-on-4 sau All-on-6 se aplică la 6-12 luni de la inserarea implanturilor, interval de timp necesar pentru buna integrare a acestora și pentru vindecarea completă. Perioadele diferă în funcție de complexitatea cazurilor. Dar, marea schimbare va fi percepută chiar de la aplicarea lucrării provizorii, ce îndeplinește aceleași roluri precum cea definitivă, permițând pacientului să mestece ușor, să vorbească bine și să zâmbească plăcut.

3. Sunt un pacient potrivit pentru aceste sisteme?

Aceste sisteme rezolvă situații de edentație (lipsa totală a dinților) sau cele în care majoritatea dinților au fost pierduți. Dacă vă regăsiți în această descriere, indiferent de cauza ce a determinat pierderea dinților, vă asigurăm că acest inconvenient se rezolvă rapid prin implanturi, în doar 24-48 de ore, urmând ca în câteva luni tratamentul să se încheie, prin aplicarea unei lucrări definitive durabile și aspectuoase.

4. Cum mă voi simți după intervenție? Recuperarea este dificilă?

Recuperarea după intervenție durează 7-14 zile în funcție de particularitățile fiecărui pacient. Este posibil să vă mai confruntați cu dureri minore, edem (care poate persista între 3-7 zile), sângerare ușoară în zona intervenției. Dar, pe de altă parte, pacienții pot mânca normal la doar câteva ore după tratament. Desigur, este necesar să urmați o igienă așa cum vă indică medical stomatolog, să evitați loviturile și să protejați zona, precum și să urmați un scurt tratament cu antibiotice. Despre toate acestea, veți fi informat din timp de către specialiștii 3D Dental.

Acest tratament modern a adus mulțumirea pe chipul a numeroși pacienți în cabinetele noastre. Ezitările unora dintre ei de dinaintea intervenției au fost date uitării după ce, într-un timp atât de scurt, au scăpat de proteză ori de golurile din dantură. Din punct de vedere estetic, funcțional, dar mai ales psihologic, acest tratament determină o ameliorare majoră, pe care toți cei care au recurs la acest tratament au apreciat-o din plin.

Avantajele sistemelor All-on-4 si All-on-6

  • Dantură redobândită complet în 24-48 de ore, la un cost redus în comparație cu alte metode;
  • Îmbunătățirea imediată a funcțiilor masticatorii și a esteticii;
  • Pacienții obțin o lucrare fixă, mult mai comodă și practică, în comparație cu protezele mobile;
  • Este necesar un număr mai redus de implanturi (4, respectiv 6).

Leave a Reply